Rostliny v léčbě, kuchyni a kosmetice
Popis
Ze široké palety léčivých rostlin jsme pro tuto publikaci vybrali několik nejznámějších. Rádi bychom přiblížili nejen jejich léčivé vlastnosti pro to které použití, ale hlavně jejich historii a dále jejich užití pro zpestření naší stravy v kuchyni a v neposlední řadě v kosmetice, dále ve veterinářství hlavně malých domácích zvířat, kdy není nutné volat veterináře. V publikaci se nezabýváme pěstováním, sběrem ani sušením a skladováním léčivých rostlin. Tyto otázky, včetně dokonalého vyobrazení rostlin jsou zodpovězeny v četných herbářích, které v posledních létech byly a jsou na našem knižním trhu. Neuvádíme ani chráněné a jedovaté rostliny. Snad se nám podaří touto publikací trochu probudit bližší vztah k přírodě, ke kráse a léčivým vlastnostem rostlin.
| Autor | Marie Mičánková, Jan Lejnar |
| Rok vydání | 1991 |
| Číslo vydání | 1. |
| Nakladatelství | SEVT |
| Ilustrace | J. Běhounková |
| Počet stran | 176 |
| Vazba | brožovaná |
| Stav | dobrý, mírně ohnuté rohy, obsahuje dedikaci Jana Lejnara |
